Yaşam

Kolay ama lezzetli bir meze: Mantarlı Bruschetta’nın tarifi, nasıl yapılır?

Mantarlı bruschetta, lezzetli bir atıştırmalık veya akşam yemeği için başlangıç ​​olarak servis edilebilecek, yapımı kolay bir mezedir. Mantarlı bruschetta, sotelenmiş kültür ve istiridye mantarı, kiraz domates, sarımsak ve maydanozla süslenmiş kızarmış ekmek üzerine yapılır.

Mantarlı bruschetta yapımı oldukça kolay bir tarif. Kısa sürede sihirli bir lezzet kombinasyonu oluşturur. Ayrıca kızartılmış ekmeğin üst süslemesi için dilediğiniz mantarları kullanabilir, tarifi dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.



Adım adım mantarlı bruschetta yapmayı öğrenelim!

MANTAR BRUSCHETTA’YI TANIMLAMAK İÇİN BİLMENİZ GEREKEN KÜÇÜK LEZZET İPUÇLARI

Mantarlı bruschetta yaparken lezzet şöleni yaratmak istiyorsanız içerisine biraz kurutulmuş porcini mantarı ekleyebilirsiniz. Mantarlı bruschetta’ya kurutulmuş porcini mantarlarını eklemek için önce biraz nemlendirip kurumasını bekleyin, ardından tavada soteleyin.

Mantarlı bruschetta tarifinin bir diğer lezzet tüyosu ise fırında ya da ızgarada kızartarak ekmeğe farklı bir tat verebilirsiniz. Ekmek türünü dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Mantarlı bruschetta’yı daha hoş bir şekilde servis etmek isterseniz üzerine peynir, jambon veya toz fındık ekleyebilirsiniz.

Mantarlı bruschetta yaparken mantarların su ile temas etmemesine dikkat edin ki lezzetini kaybetmesinler. Mantarları temizlemek için nemli kağıt havlu kullanabilirsiniz.

MANTAR BRUSCHETTA NE KADAR SÜRE SAKLANABİLİR?

En iyi lezzet için mantarlı bruschetta hazırlandığı yemekle birlikte tüketilmelidir. Saklanması veya tekrar ısıtılıp daha sonra tüketilmesi önerilmez.

MANTAR BRUSCHETTA TARİFİ

KİŞİ 4 / HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA



Mantar Bruschetta Tarifi İçin Malzemeler;

  • 4 dilim ekmek,
  • 300 istiridye mantarı,
  • 300 gram kültür mantarı,
  • 150 gram kiraz domates,
  • 2 diş sarımsak,
  • kıyılmış maydanoz,
  • Zeytin yağı,
  • Tuz, karabiber

Mantar Bruschetta Nasıl Tanımlanır?

Aşama 1



Mantarlı bruschetta hazırlamak için öncelikle 300 gram istiridye ve kültür mantarını nemli havlu kağıtla silerek temizleyin. Daha sonra istiridye ve mantarları ince ince dilimleyin. Mantarları dilimledikten sonra bir kenara koyun ve 2 diş sarımsağı soyun.

Geniş tabanlı bir tavayı ocağa alıp zeytinyağını ve soyulmuş sarımsakları ekleyip yağla birlikte kızartın.

Adım 2



Sarımsak iyice kavrulup ezilmeye başlayınca mantarları tavaya atın ve ocağın ısısını artırın. Mantarların suyunu salmasını önlemek için asla karıştırmayın. Kızardığından emin olduğunuzda diğer taraflarını da karıştırarak kızartın.

İyice kızartılan mantarların üzerine damak zevkinize göre tuz ekleyin. 150 gram kiraz domatesi iyice yıkayıp dörde bölüp tavaya koyun ve birkaç dakika pişirin. Bu aşamada kiraz domateslerin kabuklarının soyulmaması için çok pişirmemeye dikkat edin. Domatesler yumuşayınca ocaktan alıp karabiberi ekleyin.

Aşama 3



Mantarlı bruschetta için ekmeğinizi ne çok ince ne de çok kalın dilimleyin. 4 dilim ekmeğinizin üzerine biraz zeytinyağı gezdirip kızgın tavada kızartın. Kızaran ekmeği ters çevirip diğer tarafını da kızartın.

Kızarttığınız ekmekleri servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız mantarlı iç harcını dökün.

Mantarlı bruschetta tarifiniz hazır, üzerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edin ve afiyetle yiyin!

haberkadinhani.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort